Dec 4, 2010

Pollo en Vino con Champiñones y Papas / Chicken in Wine with Mushrooms and Potatoes

 

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Quick Coq au Vin

Receta de http://www.epicurious.com/

Ingredientes

3 cucharadas de aceite de oliva
2 o 3 rebanadas de tocino grueso y picado en trozos grandes
Pollo, cortado  en  pedazos
Un puñado de harina, sazonada con sal y pimienta al gusto
Champiñones Cortados en trozos grandes
Zanahorias  cortadas en cubos
2 dientes de ajos, pelados y picados
1 cebolla grande
1 Tasa de vino tinto (Sirve Blanco, también)
1 taza de caldo de pollo
1 hoja de laurel
2 ramitas de tomillo

Preparación

Calentar el aceite de oliva en una olla grande a fuego medio-alto. 1. Agregue el tocino y cocinar hasta que estén crujientes. Pasar a un plato grande.
2. Agitar los trozos de pollo con la harina sazonada en una bolsa de plástico.
3. Dorar, el pollo en la olla, de 4 a 5 minutos por lado.
4. Saltear los champiñones, las zanahorias, el ajo y la cebolla en la olla hasta que tornen marrones.
5. Vierta la mitad del vino en la sartén y cocine a fuego alto durante unos 8 minutos.
6. Añadir el caldo y el vino restante. Llevar a ebullición y añadir el pollo, el tocino y las hierbas.
7. Volver a ebullición, tapar y cocinar a fuego lento durante 45 minutos. Retire la hoja de laurel y el tomillo y servir

Recipe from http://www.epicurious.com/

Ingredients

3 tablespoons olive oil

2 or 3 thick slices bacon, roughly chopped

1 (4-pound) chicken, cut into six pieces

1 handful flour, seasoned with salt and pepper to taste

8 to 10 ounces button or cremini mushrooms, rinsed and halved (optional)

20 whole baby carrots, cut in half

1 clove garlic, peeled and minced

2 large sweet onions, chopped, or 2 cups pearl onions

1 bottle red wine (white works, too)

1 cup chicken broth

1 bay leaf

2 sprigs thyme

Preparation

1. Heat the olive oil in a large pot over medium-high heat. Add the bacon and cook until crisp. Transfer to a large plate.

2. Shake the chicken pieces with the seasoned flour in a paper or plastic bag.

3. Brown the chicken in the pot, 4 to 5 minutes per side. Transfer to the plate with the bacon.

4. Sauté the mushrooms (if using), carrots, garlic, and onions in the pot until they just begin to brown, 5 minutes.

5. Pour half the wine into the pan and cook over high heat for about 8 minutes.

6. Add the broth and the remaining wine. Bring to a boil and add the chicken, bacon, and herbs.

7. Return to a boil, then cover and simmer for 45 minutes. Remove the bay leaf and thyme and serve

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